Underdogs logo
Underdogs IT logo
HomeDienstenKlanten en PartnersOver OnsBlogsFAQContact

Veel gestelde vragen over werken met underdogs

Veel gestelde vragen over werken met underdogs

Vooruitstrevende organisaties vinden het belangrijk om hun MVO-prestaties te verbeteren en samen te werken met leveranciers die hun maatschappelijke impact vergroten.


Toch is het logisch dat organisaties vragen hebben bij het werken met underdogs. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u nog een andere vraag? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Hoe kunnen jullie kwaliteit garanderen?

Alle underdogs worden opgeleid door onze eigen IT-architecten. Al het werk dat zij verrichten wordt door diezelfde IT-architecten gecontroleerd op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid voordat het naar u als klant gaat.

Heb ik direct contact met IT-professionals die voor mij aan het werk gaan?

U onderhoudt persoonlijk contact met Chris en zijn team. De nieuw opgeleide professionals werken op afstand voor u en met hen heeft u verder geen direct contact. Het verschil met voordelige uitbesteding van IT-oplossingen in het buitenland is er echter wel zeker. Underdogs zijn net zo voordelig, maar in plaats van een 'developer inhuren', denken wij wel actief met u mee over de beste IT-oplossingen voor uw organisatie.

Kunnen we de underdogs ook inzetten voor het aanvullen van onze flexibele schil?

Jazeker! Wij werken voor meerdere bureaus die onze mensen als flexibele aanvulling van hun team inzetten.

Hoe is het gesteld met de motivatie van underdogs?

Mensen die voorheen nauwelijks een kans op de arbeidsmarkt hadden, zijn extra gemotiveerd om hun werk goed te doen als ze daar de kans voor krijgen.

Waarom werken jullie ook met gedetineerden?

Gedetineerden zijn verplicht om werk te verrichten in de tijd dat zij hun straf uitzitten. Het is een manier om indirect iets terug te doen voor de samenleving waarin zij de regels niet hebben nageleefd. Het werk dat mensen in gevangenschap doen is meestal praktisch handwerk en geeft sommige mensen weinig perspectief op een passende baan als ze weer op vrije voeten komen. Door mensen op te leiden tot veelgevraagde IT-professionals hebben ze wel een perspectief en is de kans op recidive kleiner.

Waar zitten de gedetineerden voor vast?

We werken in gevangenissen alleen met zogenaamde ‘groen-plusgedetineerden’. Dit zijn mensen die bewezen hebben zich binnen de gevangenis aan de regels te kunnen houden. Opdrachtgevers zijn welkom om een bezoek te brengen aan de gevangenis en met de jongens kennis te maken. We werken met jongens die hun straf uitzitten voor uiteenlopende kleinere en grotere misdrijven. We werken echter niet met zedendelinquenten.

Hoe veilig is het om te werken met gedetineerden?

We weten uit ervaring dat organisaties het soms spannend vinden om met gedetineerden te werken. We garanderen u dat uw gegevens echter zo veilig zijn als bij elke andere gerenommeerde IT-specialist.

Hoe we daarvoor zorgen?

Underdogs BV zorgt voor aangepaste laptops, waarop de gedetineerden kunnen leren en werken. Zo zijn de wifi-kaart en de USB-poorten uit de laptop verwijderd, waardoor ze alleen interlokaal op internet kunnen en gedetineerden worden gevolgd wanneer ze het internet opgaan.

Is er een risico dat mijn bedrijf gehackt wordt?

Nee. Wij leren mensen programmeren en dat is heel iets anders dan hacken. We kunnen u wel helpen bij de beveiliging van uw organisatie tegen virussen en hackers. De veiligheid van uw gegevens is gegarandeerd.

Maar een achterdeurtje in de software kan dan wel?

Terechte vraag. Onze eigen professionals checken de kwaliteit van de code bij iedere wijziging. Hierbij wordt, naast dat de kwaliteit wordt gewaarborgd, ook gekeken naar de werking van de code waardoor dit gelijk zou opvallen.